De Club - hbcc.nl

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

De Club

De Club


Historische Bromfietsclub Culemborg

Culemborg is sinds 2010 een bromfietsclub rijker die bezitters van oude bromfietsen van 25 jaar en ouder in de gelegenheid wil stellen om met elkaar toertochten in de Betuwe te rijden. De initiatiefnemers Koos Romijn en Richard Bakker organiseerden een eerste rit in Culemborg en daarbij bleek direct al een overweldigende belangstelling.
Het besluit om een historische bromfietsclub op te richten was toen snel genomen. De club groeit nog steeds en het blijkt dat dat er steeds meer mensen zijn die een oude bromfiets aanschaffen. Dat komt omdat het rijden op een oude brommer het gevoel oproept van vroeger. Een brommer moest je toen hebben, al was het maar de oude van je vader. de brommer, waarvan er halverwege de jaren zestig ruim 1,7 miljoen in Nederlandse schuurtjes onderdak vonden, kon je alle kanten uit. Van een praktisch vervoermiddel voor oudere mannen, die ermee in lange leren jassen en met het boterhammentrommeltje achterop naar de fabriek reden, werd het in de loop van de jaren zestig een hip statussymbool waarmee je als jongere uitdrukking gaf aan je identiteit. Met vetkuif en plat voorover op de buikschuiver met wapperende vossenstaart, of relaxed en langharig achteroverleunend op je Puch met apenhanger gaf je ronkend je visitekaartje af.

Daarnaast is het bezit van een brommer een betaalbare hobby en de techniek is redelijk eenvoudig. Ook de stalling levert meestal geen problemen op omdat het kleinste schuurtje al genoeg ruimte biedt.
Sinds de oprichting zijn er al veel leuke ritten georganiseerd en hebben we al veel belangstelling gehad van de media. De club wordt gevormd door een 50-tal leden die soms meerdere merken bromfietsen bezitten en op een gezellige manier de interesse in oude bromfietsen willen delen.

De ritten staan open voor leden maar ook voor alle bezitters van bromfietsen van 25 jaar en ouder. De HBCC is niet merk gebonden en ook oude motoren zijn welkom.
Het lidmaatschap kost € 26 per jaar. 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu